Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش خبرگزاری فارس از لاهیجان، همزمان با برداشت گیاه بومی کوت‌کوتو برای سومین بار جشنواره این گیاه و مراحل عرق‌گیری و تهیه محصولات مرتبط با این گیاه بومی توسط عطاری مقدس خو و همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر لاهیجان به مدت یک روز در جزیره استخر لاهیجان برگزار شد. 

این جشنواره در جزیره استخر لاهیجان با برنامه‌های متنوعی به منظور معرفی و آشنایی با این گیاه محلی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معرفی خواص متعدد گیاه کوتکوتو از نظر طبی و عرق گیری به روش سنتی در دیگ‌های مسی در حضور مردم انجام و محققان طب سنتی در مورد مزاج‌شناسی و گیاهان بومی گیلان و معرفی غذاها و خوراکی‌هایی که گیاه کوتکوتو در آن استفاده می‌شود، سخنرانی کردند. 

معرفی گیاه کوتکوتو و احیا سنت گذشتگان

احمد بختو با اشاره به برگزاری جشنواره این گیاه بومی گفت: احیا سنت گذشتگان، معرفی گیاه کوتکوتو برای ایرانیان و حتی خارج از کشور و استفاده از این ظرفیت‌ها برای شهرستان لاهیجان از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره بود. 

برگزار کننده این جشنواره با اشاره به ظرفیت توریسم کشاورزی در این شهرستان افزود: در کنار محصولات استان گیلان همانند، چای، ابریشم و برنج میتوان عرق کوتکوتو را جهت ارتقاع و تقویت اقتصاد شهر و استان استفاده کرد. 

گیاه بومی کوتکوتو در دومین کنفرانس بین المللی طب ایرانی اسلامی

علی لاهیجی با اشاره به گیاه بومی کوتکوتو افزود: این گیاه مخصوص گیلان و به خصوص شرق گیلان است، که با نام کوتکوتو یا خالواش شناخته می‌شود. 

وی با اشاره به فواید این گیاه بومی گیلان گفت: عرق گیاه کوتکوتو برای نفغ معده و بیماری‌های گوارشی بسیار مفید است و کار تحقیقاتی گروه عطاری مقدس لاهیجان در دومین کنفرانس بین المللی طب ایرانی اسلامی جزو مقالات برتر قرار گرفت.

گیاه بومی کوتکوتو که در سایر مناطق گیلان به آن خالواش نیز گفته می‌شود از خانواده نعناییان محسوب می‌شود که عطری خوش دارد و در انواع غذاها و خورشت‌ها از آن به عنوان چاشنی استفاده می‌شود. 

این گیاه در اواخر خردادماه به طور خودرو در گیلان می‌روید و روستاییان آن را برداشت و از آن استفاده‌های زیادی می‌کنند که معتقدند که عرق از بهترین عرق‌های گیلان بوده و ارزش و خاصیت زیادی دارد. 

 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: جزیره استخر لاهیجان استخر لاهیجان لاهیجان جشنواره بومی گیاهان دارویی توریسم کشاورزی گیاه بومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، فراخوان سومین جشنواره ملی و بین‌المللی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی با محور‌های نقش روحانیت به ویژه امامین انقلاب، مراجع تقلید، ائمه جمعه و جماعت، علمای جهان اسلام و نقش حوزه‌های علمیه در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی منتشر شد. این جشنواره در بخش‌های تألیف و ترجمه کتاب، تحقیق و پژوهش، فیلم‌نامه، چند رسانه‌ای و فیلم و عکس برگزار و مهلت ارسال آثار تا یکم تیرماه ۱۴۰۳ اعلام شد. آدرس دبیرخانه استانی: استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، بلوار سی‌متری معاد، شاهد ۱۱، پلاک هشت، تلفن: ۰۷۴۳۳۳۳۸۵۲۶ _ ۰۹۱۲۸۹۲۲۵۳۸ و شماره ایتا جهت دریافت آثار: ۰۹۱۷۵۱۵۷۱۰۴ اعلام شد.

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی